De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens'

Description / #18699 Publié le 06-07-2021

De Internationale Kunsttentoonstelling "De Betoverende Tuin 2021' toont ongeveer vijfhonderd uitzonderlijke beelden van een zestigtal kunstenaars uit de buurlanden, Rusland en USA. De beelden in brons, glas (een twintigtal kunstenaars!), keramiek, komposiet, metaal en steen worden getoond in een bijzondere tuin gelegen in Jodoigne België. De tentoonstelling is open elke vrijdag, zaterdag, zondag en feestdag van 13 tot 20 uur.

"De Betoverende Tuin 2021' vindt plaats in een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten. Het ligt op de taalgrens,tussen Jodoigne, Hoegaarden en Tienen, halfweg tussen Brussel en Liège en op de ‘RAVEL’-fietsroute die Tienen, Hoegaarden met Jodoigne en Namur verbindt (350 m vanuit knooppunt 59 richting knooppunt 60). In 2021 viert 'De Betoverende Tuin' haar tienjarig bestaan met talrijke festiviteiten en innovaties.

Een zestigtal beeldhouwers uit België en de omringende landen nemen dit jaar deel. U ziet er beelden in glas, brons, metaal, 'Schoon Schroot' (Jan Verschueren), keramiek.

Jacques Raemaeke(e)rs met zijn Olifantvogel, de 'Métamorphoses' van Didier Becquart, de fabelachtige mooie keramieken van de Russische kunstenares Elya Yalonetski en vele andere kunstenaars creëerden 'Fabelachtige Wezens', het thema van dit jaar.

Minstens de helft van de bezoekers komt voor de tuin met zijn vele facetten , zoals vijvers, beken, weiden, bossen, de 'Geheime Tuin', labyrint, terrassen, rozenhagen en de talrijke banken om te verpozen met zicht op het Haspengouwse landschap. U vindt er geen exotische planten, maar wel een rijke schakering aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten (wilde orchis in overvloed). Het wordt niet voor niks een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten genoemd.

Corona zal tegen de zomer zijn status van 'Fabelachtig Wezen' zeker verloren hebben, maar gedurende de tentoonstelling worden de geldende Corona-regels door alle bezoekers strikt nageleefd, zoals de website 'De-Betoverende-Tuin.info' gedetailleerd uitlegt.

Een bezoek aan 'De Betoverde Tuin' gecombineerd met de troeven van Brabants Haspengouw en Jodoigne zullen u zeker aangenaam verrassen.

Dit jaar kunnen de bezoekers gebruik maken van een grote parkeerplaats op 400 m van de tentoonstelling. Die is te bereiken langs de Ravel, via een aangename korte wandeling in de schaduw van bomen (adres: Rue de Saint-Marie 1, 1370 Saint-Jean-Geest)."

Meer informatie: +32(0)493 628 540, info@ignace-clarysse.com, www.de-betoverende-tuin.info

Annonceur / Autres annonces de Ignace Clarysse

Nom, Prénom : Ignace Clarysse
Code Postal : 1370
Ville : Saint-Jean-Geest (Jodoigne)

Informations supplémentaires

Region/Pays : Belgique